Kushtrim Ahmeti zgjidhet u.d rektor i Universitetit të Tetovës

Kushtrim Ahmeti zgjidhet u.d rektor i Universitetit të Tetovës

Kushtrim Ahmeti nga Kumanova është zgjedhur ushtrues i detyrës, rektor i Universitetit të Tetovës. Kjo është vendosur në mbledhjen e sotme të Senatit të UT-së.

Maqedoni, publikohet thirrja për shujtë të subvencionuar për studentët

Maqedoni, publikohet thirrja për shujtë të subvencionuar për studentët

Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se në ueb faqen e saj (www.mon.gov.mk) është publikuar thirrje për realizimin e të drejtës për shujtë të subvencionuar të studentëve, që nënkupton kompensim mujor monetar prej rreth 2.400 denarë në nëntë muaj të...

Shaqiri: Studentët janë bartës të ndryshimeve pozitive

Shaqiri: Studentët janë bartës të ndryshimeve pozitive

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Studentëve – 17 nëntori, deklaroi se te studentët shohin shtysë të shoqërisë dhe lokomotivë e ndryshimeve që duhet të ndodhin në vendin tonë që të ecin para.

Shaqiri: Deri në mars do të kërkojmë zgjidhje sistemike për shujtën studentore

Shaqiri: Deri në mars do të kërkojmë zgjidhje sistemike për shujtën studentore

Shujtë studentore me çmim prej 120 denarësh në ditë të paguhet në mënyrë retroaktive deri në mars ndërsa deri atëherë të gjenden zgjidhje sistemike për këtë subvencion.

Në UT u mbajt Seminari XVI Ndërkombëtar i Albanologjisë

Në UT u mbajt Seminari XVI Ndërkombëtar i Albanologjisë

Kultura dhe globalizimi ishte tema boshte e Seminarit XVI Ndërkombëtar të Albanologjisë. Mbi 100 studiues të shkencave të gjuhësisë, letërsisë, historisë dhe etnokulturës, gjatë punimeve të këtij edicioni i prezantuan kumtesat e tyre shkencore, duke sjellë edhe mendime të reja...

Hoxha:Në dobi të nxënësve është mësimi me prani fizike

Në dobi të nxënësve është mësimi me prani fizike, nuk ka ndryshim në mënyrën e realizimit të tij, ndërsa Qeveria për përballje me sfidat nga kriza energjetike është në komunikim me të gjitha palët e prekura përmes Ministrisë së Arsimit...

Ueb-faqja e MASH-it ende nuk është e qasshme

Ueb-faqja e MASH-it ende nuk është e qasshme

Ueb-faqja e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës ende nuk është në funksion pasi më 9 shtator ishte sulmuar nga hakerët. Gjatë 12 ditëve të kaluara ajo plotësisht është ndërprerë dhe në të nuk ka qasje. Nga MASH-i thonë se po...

Nxënësit kthehen në mësim, nis viti shkollor 2022/2023

Nxënësit kthehen në mësim, nis viti shkollor 2022/2023

Rreth 255 mijë filloristë dhe nxënës të shkollave të mesme sot e fillojnë vitin shkollor 2022/2023 në të cilin mësimi, pas dy viteve pandemi, fillon pa protokolle antikovid dhe maska mbrojtëse.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.