Ministria e Kulturës: Ashpërsohet regjimi për ndërtime në bërthamën e vjetër të qytetit të Ohrit

Ministria e Kulturës: Ashpërsohet regjimi për ndërtime në bërthamën e vjetër të qytetit të Ohrit

Qeveria miratoi sot Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shpalljen e bërthamës së vjetër të qytetit të Ohrit si trashëgimi kulturore me rëndësi të veçantë, me të cilin ashpërsohet regjimi për objektet në bërthamën e vjetër të qytetit...

Ekspozitë artistike në Galerinë e Arteve në Tetovë me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Paqes

Ekspozitë artistike në Galerinë e Arteve në Tetovë me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Paqes

Nxënësit nga ShMP “Jahja Kemal” Bogovinë – Tetovë organizuan ekspozitë artistike në Galerinë e Arteve në Tetovë me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Paqes.

De Forest, ”Babai i Radios”

De Forest, ”Babai i Radios”

Më 26 gusht të vitit 1873 lindi fizikani amerikan Lee De Forest, i njohur si ”Babai i Radios”.

Pas 30 vitesh karrierë, Will Smith më në fund arrin të fitojë çmimin “Oscar” për aktorin më të mirë

Aktori Will Smith ka qenë kryefjala e mbrëmjes në “Oscars 2022”.

Botim nga Dr. Selim Ibraimi:”Ndikimi i Rusisë në Ballkanin Perëndimor"

Botim nga Dr. Selim Ibraimi:”Ndikimi i Rusisë në Ballkanin Perëndimor"

Ka dalë nga shtypi libri i gazetarit dhe studiuesit shqiptaro- amerikan “Ndikimi i Rusisë në Ballkanin Perëndimor”. Recenzentë janë Pr.Dr. Anton Panchev dhe Pr.Dr. Etem Aziri. Botues: Instituti i Studimeve të Sigurisë dhe Zhvillimit në Maqedoni. (2021-2022)

Oscars 2022: Garë e ngushtë, 15 filmat në listë që duhet t’i shihni

Oscars 2022: Garë e ngushtë, 15 filmat në listë që duhet t’i shihni

Është e vështirë të flasësh për filmin tani pa përmendur Covid-in. Virusi ka pasur një ndikim të rëndësishëm në audiencën e kinemasë.

Vazhdon tradita në Bozovcë, ”Karnevalet Ilire” – të Malësisë së Tetovës

Vazhdon tradita në Bozovcë, ”Karnevalet Ilire” – të Malësisë së Tetovës

Traditë dhe kostume nga kultura ilire.Para të pranishmëve parakaluan me dhjetëra banorë të malësisë me maska dhe veshje karakteristike.

Për Pak Dashuri" është romani më i ri i shkrimtares Afërdita Xheladini Aliu

Për Pak Dashuri" është romani më i ri i shkrimtares Afërdita Xheladini Aliu

Për Pak Dashuri" është libri më i ri i shkrimtares Afërdita Xheladini Aliu.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.