Hotelierët pretendojnë se e respektojnë protokollin, inspektorët “kapën” muzikë live – fillon shqiptimi i gjobave

Hotelierët pretendojnë se e respektojnë protokollin, inspektorët “kapën” muzikë live – fillon shqiptimi i gjobave

Ne i kemi hapur lokalet sipas rregullores, me një distancë prej një e gjysmë metër nga tavolinat, me dezinfektues, pa qëndrime në banak dhe me mbajtjen e maskave. 

Raport i Bankës Botërore: Shkalla e varfërisë pritet të rritet rreth 20 për qind

Raport i Bankës Botërore: Shkalla e varfërisë pritet të rritet rreth 20 për qind

Simulimet e Bankës Botërore parashikojnë që niveli i varfërisë të rritet nga rreth 17 për qind në vitin 2019 në rreth 20-23 për qind në vitin 2020 dhe nga 55.000 në mbi 130.000 qytetarë në Maqedoninë e Veriut (në varësi...

MPPS: Mbi 8.9 milion denarë për shtesa rinore janë transferuar në llogaritë personale të 2.759 të rinjve

MPPS: Mbi 8.9 milion denarë për shtesa rinore janë transferuar në llogaritë personale të 2.759 të rinjve

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe Agjencia e Punësimit informojnë se pagesa e kryer ndaj të rinjve është paguar për muajin prill. Më shumë se 8,9 milion denarë shtesë për pagë janë transferuar në llogaritë personale të 2.759 të...

Publikohet thirrja për zhvillim teknologjik për përshtatje të shpejtë

Publikohet thirrja për instrumentin për zhvillim teknologjik për përshtatje të shpejtë të pasojave nga Kovid-19 me të cilin edhe praktikisht fillon realizimi i grupit të tretë të realizimit të masave qeveritare për mbështetjen e ekonomisë.

Carovska: Masa më rigoroze për ata hotelierë që nuk do t’i respektojnë protokollet

Carovska: Masa më rigoroze për ata hotelierë që nuk do t’i respektojnë protokollet

Zëvendëskryeministrja për çështje ekonomike, Mila Carovska, sot apeloi deri tek hotelierët dhe deri tek qytetarët që ta respektojnë protokollin me të cilin lejohet pranimi i mysafirëve në kafenetë dhe restorantet në kushte të koronavirusit.

Bekteshi: Do të kërkojmë të rianalizohet protokolli në pjesën për ndjekjen e mysafirëve në objektet hotelierike

Bekteshi: Do të kërkojmë të rianalizohet protokolli në pjesën për ndjekjen e mysafirëve në objektet hotelierike

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi deklaroi se në pajtim me Ligjin për veprimtarinë hotelierike nuk ka përcaktim sipas të cilit pronarët, menaxherët dhe të punësuarit në objektet hotelierike kanë kompetencë për t’i legjitimuar mysafirët.

Inspektorët do t’i edukojnë hotelierët për respektimin e protokolleve

Inspektorët gjatë dhjetë ditëve të ardhshme do t’i edukojnë hotelierët për zbatimin e protokolleve dhe në këtë periudhë ata do të kenë edhe funksion informativ. Qëllimi është që të gjithë hotelierëve t’iu sqarohen masat të cilat duhet t’i respektojnë me...

Këndet e lojërave kërkojnë ndihmë nga Qeveria dhe datë për hapjen e tyre të sërishme

Ndihmë financiare për sigurim të mjeteve për higjienë, prolongim të mbështetjes prej 14.500 denarë edhe në qershor ose shqyrtim i mundësisë për ndihmë financiare të njëfishtë për muajin e ardhshëm, si dhe paralajmërim për datën e hapjes së sërishme, kërkojnë...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni