1,5 miliardë njerëz në botë...

1,5 miliardë njerëz në botë...

Agjencia Ndërkombëtare për Energji (IEA) bëri të ditur se 1,5 miliardë njerëz në botë, 80% të cilin e përbëjnë banorët që jetojnë në shtete më pak të zhvilluara, jetojnë pa energji elektrike.

RSF: Në vitin 2015 janë vrarë gjithsej 110 gazetarë

RSF: Në vitin 2015 janë vrarë gjithsej 110 gazetarë

Organizata e gazetarëve pa kufi (RSF) bëri të ditur se në vitin 2015 në mbarë botën janë vrarë 110 gazetarë.

81% e rusëve përkrahin sanksionet ndaj Turqisë

81% e rusëve përkrahin sanksionet ndaj Turqisë

Ndërmarrja e pavarur anketuese ruse me qendër në Moskë, Levada Center theksoi se 81% e rusëve përkrahin sanksionet që i bëhen Turqisë për shkak të rrëzimit të aeroplanit rus.

HAJDAR EL-IBADI

HAJDAR EL-IBADI

ISIS në Irak morri në shënjestër shkollat, xhamitë, spitalet, rrugicat dhe gjithçka tjetër, mirëpo nga ana tjetër u vranë dhe u shkatërruan me qindra aktivistë të tyre.

Zbulimi i vitit!

Zbulimi i vitit!

Një grup shkencëtarë në SHBA- gjetën zgjidhje për rënien e flokëve. Ilaçi që përmban lëndë aktive të  Ruxolitinib, eksperiment ky i zhvilluar në Universitetin Yale, arriti që të mbin përsëri qime prej flokëve, vetullave dhe qerpikëve të rënë.

Bota në 100 njerëz

Bota në 100 njerëz

Bota në 100 njerëz...

Kiev mbylli rrugët ajrore për aeroplanët rus

Kiev mbylli rrugët ajrore për aeroplanët rus

Udhëheqësi  ukrainase e cila vazhdon përleshjet në nivel të ulët me Rusinë, vendosi që t'i mbyll të gjitha rrugët ajrore për aeroplanët rus.

Prodhoi trëndafilin bionik!

Prodhoi trëndafilin bionik!

Prova për një lule elektronike të realizuar nga një grup shkencëtarësh në Universitetin Linkopin në Suedi përfundoi suksesshëm.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni