OWLYPIA-The Intellectuals Challenge 2022 – Sfida e re për rininë në Jahja Kemal Shkup

OWLYPIA-The Intellectuals Challenge 2022 – Sfida e re për rininë në Jahja Kemal Shkup

Owlypia është një garë ndërkombëtare mjaft emocionuese për nxënësit e moshës nga 9-11 (Owlins), 12-14 (Owlets) dhe 15-18 (Owlys). Owlypia ka për qëllim që të inspirojë kërshërinë intelektuale të secilit nxënës dhe një platformë ku ata mendojnë, shkruajnë, diskutojnë dhe...

Ministri i arsimit Shaqiri viziton shkollën fillore “Kongresi i Manastirit”

Ministri i arsimit Shaqiri viziton shkollën fillore “Kongresi i Manastirit”

Ministri i Arsimit i republikës së Maqedonisë së Veriut, Jeton Shaqiri gjatë ditës së sotme qëndroi në Shkollën fillore “Kongresi i Manastirit”, për të parë nga afër fillimin e gjysmë-vjetorti të dytë të nxënësve me prezencë fizike.

Qeveria vendos: Mësimi fillon me 1 shkurt me prani fizike

Qeveria vendos: Mësimi fillon me 1 shkurt me prani fizike

Qeveria e Maqedonisë së Veriut, në seancën e 7-të me radhë ka sjell vendim që gjysmëvjetori në shkollat e vendit të fillojë më 1 shkurt, me prani fizike, duke pranuar kështu edhe kërkesën e Komisionit për Sëmundje Infektive.

KSI: Gjysmëvjetori i dytë të nis me prezencë fizike

KSI: Gjysmëvjetori i dytë të nis me prezencë fizike

Nga Ministria e Shëndetësisë njoftojnë se Komisioni për Sëmundje Infektive pas mbledhjes së sotme ka rekomanduar që gjysmëvjetori i dytë të nis me prezencë fizike.

Shaqiri: Deri në fund të javës do të ketë vendim për fillimin e mësimit në shkolla

Shaqiri: Deri në fund të javës do të ketë vendim për fillimin e mësimit në shkolla

“Deri në fund të javës do të kemi mbledhje, ndërsa para fillimit të gjysmëvjetorit do ta kemi edhe qëndrimin e Komisionit për Sëmundje Infektive (KSI) dhe të Shtabit të Krizës.

Shtyrja e mësimit, pasivizon nxënësit

Shtyrja e mësimit, pasivizon nxënësit

Mësimdhënësit shprehen të ndarë nëse pushimi dimëror i zgjatur do të ndikoj negativisht tek nxënësit dhe nëse do të arrijnë të kompensojnë të gjithë periudhën e humbur mësimore. Mësuesja, Hatixhe Topalli vlerëson se duke u bazuar në mungesat e shumta...

10 nxënës prej ShMP “Jahya Kemal” në “Raundi Global Dimëror 2021” – Kupa e Dijetarëve Botëror në Dubai

10 nxënës prej ShMP “Jahya Kemal” në “Raundi Global Dimëror 2021” – Kupa e Dijetarëve Botëror në Dubai

Nga 13.-17. Dhjetor 2021 Kupa Botërore e Dijetarëve (WSC) mbahet në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe.

Carovska me rastin e Ditës ndërkombëtare për të drejtat e njeriut: Sigurojmë qasje të barabartë në arsim cilësor për çdo fëmijë

Carovska me rastin e Ditës ndërkombëtare për të drejtat e njeriut: Sigurojmë qasje të barabartë në arsim cilësor për çdo fëmijë

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska tha se e drejta për arsim cilësor është njëra nga të drejtat më të paprekshme të secilës fëmijë dhe për këtë shkak, ajo thekson se si ministri ka krijuar politika dhe kanë siguruar...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.