Rusët nuk po i harrojnë leksionet e historisë, këtë duhet të bëjnë edhe perëndimorët

Rusët nuk po i harrojnë leksionet e historisë, këtë duhet të bëjnë edhe perëndimorët

Shpjegoni rëndësinë e Traktatit të Poljanovkës të vitit 1634. Çfarë ndodhi në Narva në vitin 1704? Kush nënshkroi një traktat paqeje në Moskë në vitin 1920, dhe pse ka rëndësi kjo tani?Këto nuk janë pyetje për një provim nëlëndën e...

Rreziku i madh, a do të kthehet në një “Vietnam” të dytë lufta në Ukrainë?

Rreziku i madh, a do të kthehet në një “Vietnam” të dytë lufta në Ukrainë?

Pushtimi rus i Ukrainës ka ngecur dhe konflikti është futur në një ngërç. Kjo do të thotë se Rusia po i mban territoret që ka pushtuar deri tani në lindje dhe jug të Ukrainës. Madje mund t’i bëjë ato zyrtarisht...

Kriza energjetike do e përçajë Evropën

Kriza energjetike do e përçajë Evropën

Kanë kaluar gati gjashtë muaj që kur Putini filloi pushtimin e Ukrainës, por për Evropën, më e keqja nuk ka ardhur ende. Tashmë kompanitë po mendojnë të ndërpresin prodhimin, duke përfshirë shkritoret e aluminit në Sllovaki dhe prodhuesit e fertilizantëve...

Pandemia drejt një faze të re

Pandemia drejt një faze të re

Pas dy vjetësh me infektime, viktima dhe kufizime, koronavirusi duket se ka marrë një formë të re. Varianti i ri Omicron është duke u përhapur më shpejt se çdo variant tjetër, por rezulton të jetë më pak i ashpër. Flitet...

Rritet besimi midis Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë në vitin 2020

Rritet besimi midis Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë në vitin 2020

Është fakt se është përforcuar besimi midis Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut, tha ministri i Punëve të Jashtme i Greqisë në fillim të qershorit në intervistën për gazetën “Etnos”, ndërsa me siguri kjo deklaratë e Nikos Dendias mund të jetë...

Çfarë dimë për variantin e ri të koronavirusit

Çfarë dimë për variantin e ri të koronavirusit

Pak ditë pasi ka nisur vaksinimi kundër koronavirusit Sars-CoV-2, një variant i ri i tij, edhe më përhapës, ka shkaktuar alarm.

Kur do të ikë koronavirusi? Ja çfarë na tregon historia për pandemitë

Sëmundjet infektive që u shfaqën miliona vjet më parë janë akoma me ne. E vetmja që është çrrënjosur me vaksinë është lija. Koronavirusi i ri ka të ngjarë të bëhet endemik.

Shqyrtohen kushte të reja për pensionim, a do ta rritë kjo barrën e fondit pensional

Shqyrtohen kushte të reja për pensionim, a do ta rritë kjo barrën e fondit pensional

Periudhën e kaluar në opinion u hap çështja për kushtet e pensionimit, me ç’rast ishte paralajmëruar se në pension mund të shkohet më vonë se 62 vjeç për gra, gjegjësisht 64 për burra, me përjashtim të kuadrove deficitare, por edhe...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni