Intervistë: Ambasadori francez Timonie: Duhet të forcohet sundimi i së drejtës

Intervistë: Ambasadori francez Timonie: Duhet të forcohet sundimi i së drejtës

Ambasadori francez Kriostijan Timonie ishte dëshmitar it ë gjitha ngjarjeve historike të cilat ndodhën në Maqedoninë e Veriut në vitet e fundit, sikurse është ndërrimi i emrit. Por, z. Timonie nuk ishte  vetëm një shikues i thjeshtë, por ai aktivisht...

“Jahja Kemal”, e përgatitur për vitin e ri shkollor

“Jahja Kemal”, e përgatitur për vitin e ri shkollor

Intervistë me Syriya Tauk, drejtor i marrëdhënieve me publikun në në shkollën private “Jahja Kemal” e publikuar ne platformen Anticovid.

Besimi: Nevojitet sistem i SMART financave për rikuperimin e shpejtë dhe rritje më të shpejtë pas krizës

Besimi: Nevojitet sistem i SMART financave për rikuperimin e shpejtë dhe rritje më të shpejtë pas krizës

Ministri i ri i Financave, Fatmir Besimi në intervistën e tij të parë pas ndërmarrjes së këtij funksioni thotë se ka mjete që buxheti të kryhet papenguar, respektivisht rregullisht të paguhen rrogat, pensionet, ndihma sociale, obligimet ndaj ekonomisë, kreditorët, si...

Jovanovska-Stojanovska: Zgjidhja e vetme e sigurt është që mësimi të organizohet onlajn, primare është që të ruhet shëndeti mental i fëmijëve

Në këtë moment zgjidhja optimale është që të vazhdohet me mësimin onlajn. Zgjidhja optimale është që në vend të parë ta vendosim pandeminë dhe ta mbrojmë shëndetin e fëmijëve tanë dhe të rriturve. Nëse nisemi nga kjo, zgjidhja e vetme...

Ahmeti: Marrëveshja e Ohrit, Prespës dhe ajo me Bullgarinë, vijat e kuqe për koalicionim paszgjedhor

Marrëveshja e Ohrit, Prespës dhe ajo për Fqinjësi të mirë me Bullgarinë janë alfa dhe omega e paqes, stabilitetit dhe sigurisë në vend, si dhe vijat e kuqe që BDI nuk do t’i tejkalojë në koalicionimin paszgjedhor.

Xhon Kenedi Mosoti: Shteti ka bërë hapa të mëdha ligjor në parandalimin e martesave të fëmijëve dhe praktikave që dëmtojnë gratë dhe vajzat

Xhon Kenedi Mosoti: Shteti ka bërë hapa të mëdha ligjor në parandalimin e martesave të fëmijëve dhe praktikave që dëmtojnë gratë dhe vajzat

Fondi për popullsinë e Kombeve të Bashkuara ka publikuar raport mbi gjendjen e popullsisë në botë për vitin 2020. Tema e këtij viti është praktika e dëmshme.

Despotovski: Me paratë tona nxisim bashkëpunim të kompanive dhe organizatave vendore me ato nga Ballkani Perëndimor

Despotovski: Me paratë tona nxisim bashkëpunim të kompanive dhe organizatave vendore me ato nga Ballkani Perëndimor

Ekonomia e Maqedonisë ka nevojë reale për mbështetje nga shteti, por ka edhe besim në procedurat që i realizon Fondi i Inovacioneve dhe Zhvillimit Teknologjik. Nuk konsideroj se dikush do t’i kushtojë kohë përgatitjes së investimit serioz nëse dihet se...

Ademi: Ndoshta do të përballemi me masa të njëjta nëse kemi situatë të këtillë edhe në shtator

Ademi: Ndoshta do të përballemi me masa të njëjta nëse kemi situatë të këtillë edhe në shtator

Viti shkollor 2019/2020 do të përfundojë me vendimin e Qeverisë që nxënësit të mos kthehen në bankat deri më 10 qershor. Nga mbyllja e shkollave dhe fakulteteve më 11 mars, sfida ishte se si të vazhdohet mësimi në distancë dhe...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni