Психолозите апелираат на информативна и психолошка писменост на младите за препознавање на насилството

Психолозите апелираат на информативна и психолошка писменост на младите за препознавање на насилството

Честопати децата не сакаат да одат на училиште или тагуваат и се повлекуваат во себе поради насилството кое го трпат. Има и такви кои избираат да се соочат и да ги нападнат другите деца. Праксата на психолозите во училиштата покажува...

Претседателот Пендаровски ја посети 44. МАКИНОВА и 21. ЕКОНОВА во Берово

Претседателот Пендаровски ја посети 44. МАКИНОВА и 21. ЕКОНОВА во Берово

Претседателот Стево Пендаровски денеска ја посети 44. Меѓународна изложба за иновации, пронајдоци, патенти, дизајн, идеа, нови производи и технологии, трговски марки, истражувачки проекти и младинско творештво - МАКИНОВА 2023 и 21. Меѓународна изложба за еколошки иновации и истражувачки проекти - ЕКОНОВА 2023,

МОН: Сите ученици навреме ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023 година

МОН: Сите ученици навреме ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023 година

Сите ученици навреме ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023 година, завршена е постапката за набавка и во тек е испораката, соопшти денеска Министерството за образование и наука (МОН).

Владата усвои сет препораки за училиштата за подигнување на безбедноста во училишните објекти

Владата усвои сет препораки за училиштата за подигнување на безбедноста во училишните објекти

Владата на денешната седница усвои сет препораки наменети за училиштата со цел во овој исклучително сензитивен период да се реагира внимателно и правилно за подигнување на безбедноста во училишните објекти, информира министерот за образование и наука Јетон Шаќири на денешната...

МОН: Испитниот материјал за државната матура е соодветен на воспитно – образовниот процес на учениците кои матурираат годинава

МОН: Испитниот материјал за државната матура е соодветен на воспитно – образовниот процес на учениците кои матурираат годинава

Испитниот материјал за полагање на државната матура во учебната 2022-2023 е соодветен на случувањата во училиштата во целиот изминати период на образование на оваа генерација матуранти.

Три училишта и една градинка во Општина Чаир ќе добијат фотоволтаици

Три училишта и една градинка во Општина Чаир ќе добијат фотоволтаици

Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов и градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу денеска потпишаа договор за кофинансирање на проект за енергетска ефикасност во рамки на ИПА програмата на Европската Унија, со кој три училишта и една градинка во Општината ќе...

КХВ и Универзитетот во Тетово потпишаа Меморандум за соработка

КХВ и Универзитетот во Тетово потпишаа Меморандум за соработка

Претседателката на Комисијата за хартии од вредност (КХВ) Нора Алити и ректорот на Универзитетот во Тетово Куштрим Амети потпишаа Меморандум за соработка.

АД ЕСМ потпиша договори за стипендирање со пет студенти од Универзитетот од Тетово

АД ЕСМ потпиша договори за стипендирање со пет студенти од Универзитетот од Тетово

АД ЕСМ додели пет нови стипендии на студенти од Универзитетот во Тетово со што ја продолжи традицијата за поддршка на најдобрите студенти, информираат од компанијата.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.