Ministria e Arsimit njeh diplomën e Medresesë

Kuvendi ka kërkuar mendimin e Ministrisë së Arsimit mbi propozim-Ligjin për Arsim të Mesëm të bashkësive fetare në Maqedoni të Veriut, shkruan Alsat. 

Pasnesër nis viti i ri shkollor – Nuk ka masa antiCOVID, vonohen tekstet për këto klasa

Pasnesër nis viti i ri shkollor – Nuk ka masa antiCOVID, vonohen tekstet për këto klasa

Mësimi nga viti i ri akademik 2022/2023 do të zhvillohet në shkolla të hapura dhe pa protokolle anti-covid dhe detyrim për mbajtjen e maskave mbrojtëse.

Në UT nga sot fillon regjistrimi i studentëve të rinj për vitin akademik 2022/2023

Në UT nga sot fillon regjistrimi i studentëve të rinj për vitin akademik 2022/2023

Nga data 29 gusht e deri më 2 shtator 2022 në Universitetin e Tetovës do të zhvillohet afati i parë i regjistrimit të studentëve të rinj, për vitin akademik 2022/2023. Në të gjitha 13 njësitë akademike të Universitetit janë bërë...

Sot pjesa e dytë e maturës shtetërore, 14.320 nxënës kanë përzgjedh këtë drejtim

Sot pjesa e dytë e maturës shtetërore, 14.320 nxënës kanë përzgjedh këtë drejtim

Maturantët sot do të testohen për pjesën e dytë të maturës shtetërore me testin e provimit ekstern që e përzgjedhin. Nga gjithsej 15.899 kandidatë, 14.320 kanë paraqitur gjuhën angleze.

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç – FIRST LEGO League Explore

Rezultatet e konkursit të robotikës edukative 6-10 vjeç – FIRST LEGO League Explore

Për herë të parë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, u mbajt konkursi për robotikë edukative, i dedikuar për fëmijë nga mosha 6 deri në 10 vjeç – FIRST LEGO League Explore (FLLE), për të cilin partner rajonal...

Universiteti i Tetovës mori pjesë në konferencën vjetore të Asociacionit të Universiteteve Evropiane

Universiteti i Tetovës mori pjesë në konferencën vjetore të Asociacionit të Universiteteve Evropiane

Në Universitetin e Teknologjisë dhe Ekonomisë të Budapestit në Hungari, më 28 – 29 prill 2022 u mbajt konferenca vjetore e Asociacionit të Universiteteve Evropiane, me temë: “Vlerat universitare çfarë, pse dhe si”.

Shaqiri: Nxënësit të kthehen në shkolla! Kërkesa për rritje të pagave në arsim është legjitime

Shaqiri: Nxënësit të kthehen në shkolla! Kërkesa për rritje të pagave në arsim është legjitime

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri në konferencën e sotme për shtyp i bëri thirrje Sindikatës së Arsimit, Shkencës dhe Arsimit që të ndërpresin grevën me qëllim që nxënësit të kthehen në shkollë, . Shaqiri tha se për këtë...

SASHK kërkon propozim të pranueshëm për pagat, Qeveria e hapur për dialog pa kushte

SASHK kërkon propozim të pranueshëm për pagat, Qeveria e hapur për dialog pa kushte

Dita e dytë nga greva e përgjithshme në shkolla dhe kopshte kaloi pa mbledhje ndërmjet SASHK-ut dhe përfaqësuesve të Qeverisë. Sipas paralajmërimeve nga të dyja palët të hënën, këto ditë do të ketë takim që të arrihet zgjidhje për kërkesën...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.