Grante për shkolla ​​për aktivitete që promovojnë multikulturalizmin

Grante për shkolla ​​për aktivitete që promovojnë multikulturalizmin

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka publikuar thirrje për grante për shkollat ​​fillore dhe të mesme publike që do të realizojnë aktivitete të përbashkëta të nxënësve që kontribuojnë në zhvillimin dhe promovimin e multikulturalizmit, integrimit ndëretnik dhe tolerancës.

MASH: Numri i nxënësve të infektuar është i vogël

MASH: Numri i nxënësve të infektuar është i vogël

Shtatë ditë pas fillimit të vitit shkollor, në disa shkolla të vendit janë regjistruar disa nxënës të infektuar me covid-19, që ka çuar në izolimin e nga një klase në Veles, Shtip, Prilep e Ohër.

Filipçe: Ekspertët e shëndetësor po e rishikojnë mundësinë e aplikimit  të testeve të shpejta në shkolla

Filipçe: Ekspertët e shëndetësor po e rishikojnë mundësinë e aplikimit të testeve të shpejta në shkolla

Ekspertët e shëndetësor po e rishikojnë mundësinë e aplikimit  të testeve të shpejta në shkolla pas fillimit të vitit shkollor me prani fizike deklaroi para gazetarëve ministri i shëndetësisë Venko Filipçe.

Hoxha: Prej një shtatori mësimi fillon me prezencë fizike në të gjitha shkollat

Hoxha: Prej një shtatori mësimi fillon me prezencë fizike në të gjitha shkollat

Zëdhënësit e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dushko Arsovski dhe Muamet Hoxha, në konferencën e sotme të rregullt për shtyp informuan për konkluzat dhe vendimet e miratuara në mbledhjen e djeshme të 101-të të Qeverisë.

Carovska: Gjithçka është gati për fillimin e vitit të ri shkollor me prezencë

Carovska: Gjithçka është gati për fillimin e vitit të ri shkollor me prezencë

Deri më 1 shtator, të gjitha shkollat fillore do të furnizohen me libra, për të cilat, të drejtat autoriale i ka dikasteri i Arsimit.

Subvencionimi i ushqimit, studentët kërkojnë me shumë kushte

Subvencionimi i ushqimit, studentët kërkojnë me shumë kushte

Deri më 31 gusht, do të mbetet e hapur thirrja publike për studentët aktual të cilët dëshirojnë të marrin subvencione për ushqim në vlerë prej 2.400 denarë. Sipas ministres së Arsimit, Mila Carovska e njëjta mundësi do të vlejë edhe...

Në Universitetin e Tetovës u përurua Parku Teknologjik “Apolon”

Në Universitetin e Tetovës u përurua Parku Teknologjik “Apolon”

Në UT, sot u inaugurua një nga projektet e inovacioneve, jo vetëm brenda Kampusit Universitar, por në të gjithë komunitetin akademik dhe shkencor të rajonit, Parku Teknologjik “Apolon”. Ky projekt u jetësua falë vullnetit të mirë të udhëheqësve të Universitetit...

Carovska apel mësimdhënësve: Vaksinohuni për të mirën e nxënësve

Carovska apel mësimdhënësve: Vaksinohuni për të mirën e nxënësve

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska pret që deri në shtator numri i mësimdhënësve të vaksinuar të rritet. Ajo shton se deri diku përqindja e mësimdhënësve të imunizuar deri më tani është i kënaqshëm, por megjithatë apelon që punonjësit...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.