Maqedonia e Veriut sivjet pjesë e testimit PISA me 7.850 nxënës të shkollave të mesme

Maqedonia e Veriut sivjet pjesë e testimit PISA me 7.850 nxënës të shkollave të mesme

Çfarë është cilësia e arsimit tek ne dhe me çfarë kapitali arsimor disponojnë nxënësit e shkollave të mesme në moshën 15 vjeçare, do të matet me testimin ndërkombëtar PISA 2022 në të cilin, në mesin e 85 vendeve pjesëmarrëse në...

Kovaçevski: Të mos ndalohet procesi arsimor, në kohë krize apeloj për mbështetje

Kovaçevski: Të mos ndalohet procesi arsimor, në kohë krize apeloj për mbështetje

U bëj thirrje mësuesve të shkollave fillore dhe të mesme që të vënë në plan të parë interesat e fëmijëve dhe të sigurohen që të mos prishet procesi arsimor, ka shkruan në rrjetin Facebook, kryeministri Dimitar Kovaçevski.

SASHK: Drejtorët të ofrojnë kujdes për fëmijët në shkolla dhe kopshte

SASHK: Drejtorët të ofrojnë kujdes për fëmijët në shkolla dhe kopshte

Ministria e Arsimit edhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kanë kujtuar këtë mëngjes se procesi arsimor duhet të rrjedhë sepse fëmijët kanë të drejtë të garantuar me Kushtetutë për të.

MASH: Edhe gjatë grevës duhet të organizohet mësim

MASH: Edhe gjatë grevës duhet të organizohet mësim

Shkollat ​​fillore dhe të mesme nga nesër, kur është paralajmëruar greva nga kryesia e Sindikatës për Arsim, Shkencë dhe Kulturë – SASHK, do të vazhdojnë punën, gjegjësisht do të presin nxënës dhe do të organizojnë një proces edukativo-arsimor, njofton Ministria...

MPPS: Kopshtet do të vazhdojnë me punë edhe gjatë grevës

MPPS: Kopshtet do të vazhdojnë me punë edhe gjatë grevës

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njoftoi se të gjitha institucionet parashkollore do të vazhdojnë të kryejnë aktivitetet e tyre për përkujdesjen dhe edukimin e fëmijëve në ditët e grevës së paralajmëruar, si më parë.

“Jahja Kemal” shpall konkurs për dhënien e bursave për arsimin e mesëm

“Jahja Kemal” shpall konkurs për dhënien e bursave për arsimin e mesëm

ShMP “Jahja Kemal” shpall konkurs për dhënien e bursave për arsimin e mesëm. Në testim mund të konkurojë çdo nxënës që kryen klasën e nëntë, në web faqen https://www.ykc.edu.mk/scholarship. Afati i konkurimit është deri më 09.04.2022.

OWLYPIA-The Intellectuals Challenge 2022 – Sfida e re për rininë në Jahja Kemal Shkup

OWLYPIA-The Intellectuals Challenge 2022 – Sfida e re për rininë në Jahja Kemal Shkup

Owlypia është një garë ndërkombëtare mjaft emocionuese për nxënësit e moshës nga 9-11 (Owlins), 12-14 (Owlets) dhe 15-18 (Owlys). Owlypia ka për qëllim që të inspirojë kërshërinë intelektuale të secilit nxënës dhe një platformë ku ata mendojnë, shkruajnë, diskutojnë dhe...

Ministri i arsimit Shaqiri viziton shkollën fillore “Kongresi i Manastirit”

Ministri i arsimit Shaqiri viziton shkollën fillore “Kongresi i Manastirit”

Ministri i Arsimit i republikës së Maqedonisë së Veriut, Jeton Shaqiri gjatë ditës së sotme qëndroi në Shkollën fillore “Kongresi i Manastirit”, për të parë nga afër fillimin e gjysmë-vjetorti të dytë të nxënësve me prezencë fizike.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.