Category: Maqedoni

Post
Siljanovska-Davkova ka nënshkruar dekretin për Ligjin për riorganizimin e ministrive

Siljanovska-Davkova ka nënshkruar dekretin për Ligjin për riorganizimin e ministrive

Presidentja vlerëson se ndryshimet ligjore janë reformiste dhe se me to para së gjithash, siç thotë ajo, do të anulohet paralelizmi i kompetencave të shumë ministrive, do të sigurohet funksionaliteti dhe përgjegjësia. Kryetarja Gordana Siljanovska-Davkova nënshkroi dekretin për shpalljen e Ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për organizimin dhe punën e organeve të administratës...

Post
Nga seanca e 25-të e Qeverisë: Rekomandime për qytetarët dhe punëdhënësit për shkak të paralajmërimeve për valë të nxehti nga nesër

Nga seanca e 25-të e Qeverisë: Rekomandime për qytetarët dhe punëdhënësit për shkak të paralajmërimeve për valë të nxehti nga nesër

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të mbaj një seancë të jashtëzakonshme, të udhëhequr nga Ministria e Shëndetësisë, për të adresuar një valë të nxehtit të paralajmëruar që pritet të godasë vendin në datat 11 dhe 12 Qershor 2024. Kjo seancë erdhi si rezultat i informacioneve të marra nga Instituti i Shëndetit Publik...

Post
Prokuroria jep detaje nga vrasja e 14-vjeçares në Shkup

Prokuroria jep detaje nga vrasja e 14-vjeçares në Shkup

Prokuroria Themelore Publike në Shkup sot deri tek Gjykata Penale Shkup ka dorëzuar aktakuzë kundër katër personave. Nga atje thonë se tre nga të akuzuarit një krim – Vrasje nga neni 123 paragrafi 2 pika 1 dhe pika 7 c.v. me nenin 22 të Kodit Penal dhe një vepër penale – Vrasja nga neni 123...

Post
KSHZ: Pjesëmarrja deri në orën 9 të mëngjesit është 7.22 për qind, më e lartë se ajo e 8 majit

KSHZ: Pjesëmarrja deri në orën 9 të mëngjesit është 7.22 për qind, më e lartë se ajo e 8 majit

Pjesëmarrja në shtatë vendvotimet ku mbahet rivotimi për zgjedhjet parlamentare sot deri në orën 09:00 është 7.22 për qind, njoftoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ). Nga ky institucion bëjnë të ditur se kanë votuar 326 votues nga gjithsej 4514 votues të regjistruar. Krahasuar me votimin e 8 majit, ky rivotim tregon një rritje të pjesëmarrjes...

Post
Mickoski: Pas rivotimit, 1 deputet më shumë

Mickoski: Pas rivotimit, 1 deputet më shumë

Kreu i VMRO-DPMNE-së thotë se pas rivotimit në njësinë e pestë zgjedhore pret shumicë prej 62 deputetësh në Kuvend. Sipas tij kjo do të ishte mundësi historike. “Duke u fokusuar te populli, kemi shansin historik sikur asnjëherë deri më tani, në mbi tre dekada. Kemi edhe pak punë për ta mbaruar detyrën. Në 22 maj...

Post
Shqiptohen 123 kundërvajtje trafiku në Shkup

Shqiptohen 123 kundërvajtje trafiku në Shkup

Sektori i punëve të brendshme Shkup gjatë ditës së djeshme në territorin e Qytetit të Shkupit ka shqiptuar gjithsej 123 sanksione. Siç njofton MPB prej tyre njëzet e një sanksione për ngasjen e automjetit pa patentë shofer, nëntë masa për kalim në semafor të mbyllur (ngjyrë e kuqe), shtatë sanksione për përdorimin e telefonit celular...