Category: Политика

Post
Сиљановска-Давкова го потпиша указот за Законот за реорганизација на државната управа

Сиљановска-Давкова го потпиша указот за Законот за реорганизација на државната управа

Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова го потпиша указот за Законот за измени на Законот за организација и работа на органите на државната управа. Во објава на „Фејсбук“, Сиљановска-Давкова појаснува дека се работи за закон кој се носи со двотретинско мнозинство којшто претседателот, согласно членот 75, став (4) е должен да го потпише, односно на кој нема право...

Post
Дејвид Гир од Тетово: Сакаме да работиме со сите кои го унапредуваат патот на земјата кон ЕУ

Дејвид Гир од Тетово: Сакаме да работиме со сите кои го унапредуваат патот на земјата кон ЕУ

Амбасадорот на Европската унија во Северна Македонија, Дејвид Гир од Тетово денеска порача дека демократските и мирни избори ќе резултираат со нова Влада, а тие како ЕУ сакат да соработуваат со сите политички партии кои ќе ги одржуваат и унапредуваат евро-интегративните процеси на државата. Тој рече дека нема да ги коментира преговорите што се одвиваат...

Post
Министерот Османи ги прими акредитивите од новиот амбасадор на Казахстан

Министерот Османи ги прими акредитивите од новиот амбасадор на Казахстан

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи денес ги прими копиите од акредитивните писма на новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Казахстан во Република Северна Македонија, Сатибалди Буршаков. Министерот Османи изрази задоволство за донесената одлука за отворање на Aмбасада на Казахстан во Скопје, при што беше констатирано дека ваквиот потег ќе придонесе кон продлабочување на...