Tag: интервју

Post
Села : Или ги прифаќаш уставните измени или треба да кажеш дека не си за членство во ЕУ

Села : Или ги прифаќаш уставните измени или треба да кажеш дека не си за членство во ЕУ

Откога ќе се направи новото мнозинство, треба да седнеме и да ги изгласаме уставните измени. Од формално-правен аспект немаме никаков проблем бидејки фактот дека ќе се случат избори не значи дека ќе имаме нова држава. Истата држава е, и продолжуваат седниците од минатиот состав на Собранието и ние можеме да ги гласаме уставните измени. Тоа...