Category: Здравје

Post
Банана пред спиење ќе ви реши еден голем проблем

Банана пред спиење ќе ви реши еден голем проблем

Витамините и минералите во ова овошје позитивно влијаат на здравјето и обезбедуваат мирен сон. Спиењето е клучно за здравјето, доброто расположение и нормалното функционирање во текот на денот. Нема полошо чувство од тоа кога легнувате уморни и не можете да заспиете со часови. Добрата вест е што не треба да трчате низ зградата, да броите...

Post
Еве кои се симптомите ако на вашиот организам му недостасува витамин Ц

Еве кои се симптомите ако на вашиот организам му недостасува витамин Ц

Иако често се препорачува при настинки, сепак, витаминот Ц за нашето тело претставува многу повеќе само за „лек“ за настинка. Недостатокот може да се манифестира на различни начини во цело тело, а ова се некои од знаците. Витаминот Ц игра клучна улога во способноста на телото да произведува и користи енергија. Помага храната да се...