Prokuroria jep detaje nga vrasja e 14-vjeçares në Shkup

Prokuroria Themelore Publike në Shkup sot deri tek Gjykata Penale Shkup ka dorëzuar aktakuzë kundër katër personave.

Nga atje thonë se tre nga të akuzuarit një krim – Vrasje nga neni 123 paragrafi 2 pika 1 dhe pika 7 c.v. me nenin 22 të Kodit Penal dhe një vepër penale – Vrasja nga neni 123 paragrafi 2 pika 1 dhe pika 4 c.v. me nenin 22 të Kodit Penal dhe dy dënimet nga neni 123 paragrafi 3 i Kodit Penal, një vepër penale – Rrëmbimi nga neni 141 paragrafi 2 c.v. me paragrafin 1 c.v. me nenin 22 të Kodit Penal dhe një vepër penale – Rrëmbimi nga neni 141 paragrafi 1 c.v. me nenin 22 të Kodit Penal.

“Si kryes të veprës penale, së bashku edhe me një të dyshuar të tjerë për të cilën po hetohet për të njëjtat vepra penale, kanë planifikuar grabitjen e 14-vjeçares Vanja Gjorçevska me qëllim që të detyronte një anëtar të familjes së saj të ngushtë të jepte para për shpërblim.

Më 22.11.2023, së bashku e kanë rrëmbyer të lënduarin Pançe Zhezovski në Veles, me qëllim që ta detyrojnë që t’ua japë automjetin e tij “Citroen” për ta rrëmbyer fëmijën në Shkup.

Të akuzuarit kanë shkuar në shtëpinë e viktimës, e kanë dhunuar fizikisht dhe e kanë lidhur, më pas e kanë futur në bagazh dhe janë drejtuar në vendin e quajtur “Rudnik” në afërsi të Velesit, ku për egoizëm dhe në mënyrë mizore, kanë privuar qëllimisht. atë të jetës së tij me armë zjarri – armë e kalibrit 9 mm”, thonë nga Prokuroria.

Më 27.11.2023, të akuzuarit dhe i dyshuari, të ndihmuar nga i pandehuri i katërt, e kanë rrëmbyer vajzën në hyrje të një objekti në rrugën “Naum Naumovski Borce” në Shkup.