Мистериозни дупки во земјата голтаат делови од Турција!

Во Турција почнаа да се појавуваат длабоки кратери во тлото. „Епицентарот“ на овој феномен е во провинцијата Конија. Земјоделците се преплашени бидејќи огромните дупки во земјата не им се закануваат само на посевите, туку и на куќите.

Писмо на 53 британски пратеници во врска со нарушувањето на човековите права во Турција

Писмо на 53 британски пратеници во врска со нарушувањето на човековите права во Турција

53 пратеници од британскиот парламент испрати писмо до министерот за надворешни работи Доминик Рааб каде што го повика да превземе сериозни чекори против авторитарниот режим во Турција.

Писмо на 54 сенатори до Бајден: Превземете мерки против нарушените човековите права во Турција

Писмо на 54 сенатори до Бајден: Превземете мерки против нарушените човековите права во Турција

54 американски сенатори испратија писмо до претседателот на САД Џо Бајден каде што побараа поконкретни мерки во врска со кршењето на човековите права во Турција.

Турскиот министер за внатрешни работи призна: Пучот во 2016 не го направи движењето Ѓулен!

Турскиот минситер за внатрешни работи Сулејман Сојлу, кој се смета за вториот човек во партијата на Ердоган, АКП, призна дека движењето Ѓулен не е организатор на пучот во 2016 година.

Скандал во турските затвори: Илјадници жени биле претресувани сосема голи

Скандал во турските затвори: Илјадници жени биле претресувани сосема голи

Скандал ја тресе Турција откако во јавноста се појавија сведоштва на жени кои биле претресувани сосема голи во турските затвори. На ваквиот понижувачки чин биле изложени голем број жени, мајки, наставнички, адвокати, па дури и мали девојчиња.

Турски преведувач кој беше депортиран од Германија: Ме депортираа бидејќи плукнав Ѓуленист во судска сала

Турски преведувач кој беше депортиран од Германија: Ме депортираа бидејќи плукнав Ѓуленист во судска сала

Германските власти на трети декември депортираа седум членото семејство, кое повеќе од 30 години престојуваше во земјата.

Турција: Жена моли да биде опериран нејзиниот затворeн сопруг кој боледува од рак на жлезда

Турција: Жена моли да биде опериран нејзиниот затворeн сопруг кој боледува од рак на жлезда

Абдулазиз Орпек е затвореник во Турција кој веќе две години боледува од рак на жлезда. Неговата сопруга Ајшегул Каратургут на социјалните мрежи објави дека на Орпек не му се пружа потребната медицинска помош во затворот. Од надлежните побара да му...

Турција: Писмо на уапсена професорка по математика: Мојата 3,5 годишна ќерка почна да прима психотераписки лекови

Турција: Писмо на уапсена професорка по математика: Мојата 3,5 годишна ќерка почна да прима психотераписки лекови

„Точно 311 ден сум неправедно уапсена. Во една година само два пати ја видов мојата ќерка. Многу плачеше. Ме гледаше преку стакло, во затворската чекалница, но не можеше да ме допре. И двете сме во лоша психолошка состојба. Ќерка ми...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија