Во Скопје изречени 137 санкции од кои 23 за возење без возачка дозвола

Во Скопје изречени 137 санкции од кои 23 за возење без возачка дозвола

Во Скопје во текот на вчерашниот ден изречени се вкупно 137 мерки од областа на сообраќајот од кои 23 се за возење без возачка дозвола.

Министерството за внатрешни работи денеска соопшти дека меѓу изречените мерки се и девет санкции за брзо возење, девет санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл и три санкции за возење под дејство на алкохол.

Изречени се и 10 мерки за технички неисправни и нерегистрирани возила, четири санкции за минување на црвено светло, 12 мерки за користење мобилен телефон при возење, седум санкции за некористење сигурносен појас..

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.