ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петар Арсовски: Конечното решение ќе биде „Северна Македонија“ или „Горна Македонија“

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петар Арсовски: Конечното решение ќе биде „Северна Македонија“ или „Горна Македонија“

Политичкиот аналитичар Петар Арсовски во ексклузивното интервју за ЗАМАН Македонија ги прокоментира последните настани кои се случија во врска со преговорите за името.

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Горан Сугаревски: Издвоени се 270 милиони евра за изградба и одржување на патиштата

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Горан Сугаревски: Издвоени се 270 милиони евра за изградба и одржување на патиштата

Министерството за транспорт и врски е институција која располага со голема сума на срества и проектира јавни трошоци кои директно влијаат врз џебот на граѓаните.

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петре Шилегов: Нашата цел е да го подобриме квалитетот на живот во градот Скопје

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петре Шилегов: Нашата цел е да го подобриме квалитетот на живот во градот Скопје

Градоначалникот на главниот град Петре Шилегов, во ексклузивно интервју за ЗАМАН Македонија меѓу другото рече дека Скопје има голем потенцијал од сите аспекти, но дека тој потенцијал е недоволно искористен, Тој напомена дека негова должност е да прави проекти и...

ИНТЕРВЈУ | Започна процесот на реформи за независно судство

ИНТЕРВЈУ | Започна процесот на реформи за независно судство

Членот на комисијата за реформи при министерството за правда, проф. д-р Беса Арифи за ЗАМАН изјави дека реформите во правосудството се најважниот дел од владиниот план „3-6-9“. Таа потенцира дека најголемиот товар од реформите во правосудството паѓа врз Министерството за...

(ИНТЕРВЈУ) - Моника Миленкоска: Маркетингот е клучот на успехот

(ИНТЕРВЈУ) - Моника Миленкоска: Маркетингот е клучот на успехот

Моника Миленкоска веќе седма година работи како Бренд Менаџер во Македонија за групацијата ОРБИКО. Таа вели дека работела за повеќе Брендови во рамките на Орбико Македонија.

Жбогар во ексклузивно интервју за ЗАМАН: За полноправно членство во ЕУ задолжителни се реформите во Правосудството, Агенцијата за Безбедност и Контраразузнавање и Јавната Администрација

Жбогар во ексклузивно интервју за ЗАМАН: За полноправно членство во ЕУ задолжителни се реформите во Правосудството, Агенцијата за Безбедност и Контраразузнавање и Јавната Администрација

Амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар во ексклузивно интервју за весникот Заман даде многу важна проценка во врска со процесот за членство на Македонија во ЕУ. Жбогар, потенцирајќи ја важноста на реформите кои треба да се спроведат во идниот...

(ИНТЕРВЈУ) Специјалистот по алтернативна медицина, Тодоровска: Повод сме за излекување на многу тврдокорни болести

(ИНТЕРВЈУ) Специјалистот по алтернативна медицина, Тодоровска: Повод сме за излекување на многу тврдокорни болести

Марија Тодоровска е жена која е вљубена во својата професија. Таа е биолог и сопственик на аптеките „Матија Натурал Фармаци“. Во аптеките на Тодоровска се продаваат и алтернативни лекови. Taa вели дека уште од мали нозе сонувала да стане докторка,

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО ЏАФЕРИ: КРАЈОТ НА ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА ЌЕ ГО ОТВОРИ ПАТОТ КОН ЧЛЕНСТВО ВО НАТО И ЕУ

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО ЏАФЕРИ: КРАЈОТ НА ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА ЌЕ ГО ОТВОРИ ПАТОТ КОН ЧЛЕНСТВО ВО НАТО И ЕУ

На 27. април, по бурниот избор, во историјата на Македонија за прв пат се случи албаниец да стане претседател на парламентот. Талат Џафери веднаш по изборот за претседател започна со бројни средби со домашните и надворешните преставници. Тој во својот...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.