Shtatë perlat e Ramazanit

Shtatë perlat e Ramazanit

Profeti a.s ka thenë: “Mjerë për atë që e gjen Ramazani dhe e lë atë pa kërkuar falje.”

Agjërimi i Ramazanit, dobitë e përfitimet prej tij

Agjërimi i Ramazanit, dobitë e përfitimet prej tij

Agjërimi i muajt te Ramazanit konsiston në privimin me vetëdije nga ngrënia dhe pirja prej agimit deri në perëndim të diellit.

Ndryshimet që përjeton trupi në 30 ditë agjërim

Ndryshimet që përjeton trupi në 30 ditë agjërim

Gjatë 30 ditëve të Ramazanit trupit të njeriut i ndodhin disa ndryshime. Ja se çfare i ndodh trupit gjatë këtyre ditëve.

Ramazani për jomyslimanët, një guidë etike nga CNN

Ramazani për jomyslimanët, një guidë etike nga CNN

Në botë ka 7 miliard njerëz. Dhe plot 22% e tyre, rreth 1.6 miliard, agjërojnë nga agimi deri në perëndim. Çdo ditë. Për një muaj të tërë.

Këshilla si të jeni të hidratuar gjatë agjërimit

Këshilla si të jeni të hidratuar gjatë agjërimit

Këtë vit, Ramazani përfshin rreth 21 orë agjërim.

9 fakte për muajin e Ramazanit

9 fakte për muajin e Ramazanit

Çdo vit për Ramazan, miliona myslimanë në të gjithë botën agjërojnë për 30 ditë nga mëngjesi në mbrëmje. Por ky muaj është shumë më tepër se thjesht agjërim.

Ramazani muaji i shenjtë që na pastron shpirtin

Ramazani muaji i shenjtë që na pastron shpirtin

Sa jemi të gatshëm për ta pritur muajin e shenjtë të Ramazanit?
Pas muajve Rexhep dhe Shaban me hapa të shpejtë po na afrohet mysafiri jonë i shenjtë, muaji i shenjtë i Ramazanit. Është shumë e rëndësishme që të bëjmë përgatitje...

Nata e Beratit hap rrugën për të pritur Ramazanin

Nata e Beratit hap rrugën për të pritur Ramazanin

Kush dëshiron që nata e bekuar e Beratit të jetë nata e faljes për të?

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni