Fethullah Gylen: Prej koronavirusit, një Ramazan si ky nuk është përjetuar kurrë më parë. Por ai nuk do ta ndryshojë besimin tonë te Zoti

Fethullah Gylen: Prej koronavirusit, një Ramazan si ky nuk është përjetuar kurrë më parë. Por ai nuk do ta ndryshojë besimin tonë te Zoti

Muaji i shenjtë i myslimanëve, Ramazani, do të jetë ndryshe këtë vit. Nëpër të gjithë botën xhamitë janë të mbyllura, në një kohë që, normalisht, ato do të ishin të mbushura plot e përplot me besimtarë, masa e të cilëve...

Kapja e shtetit dhe kapja e kujtesës

Si bashkohen Shqipëria e Kosova karshi Turqisë?

1.

 Antropologu dhe shkencëtari politik amerikan James C. Scott ka një fjali që mund ta përdorin këtë javë shqiptarët e Shqipërisë dhe ata të Kosovës: “Disavantazhi kryesor i monumenteve dhe teksteve të shkruara...

ZAMAN, 25 VITE NË SHËRBIM TË OPINIONIT DHE LEXUESVE, MISIONI VAZHDON ON LINE

ZAMAN, 25 VITE NË SHËRBIM TË OPINIONIT DHE LEXUESVE, MISIONI VAZHDON ON LINE

Gazeta Zaman në Maqedoni filloi të botohet në vitin 1994, në kohën kur në Maqedoni, funksiononte vetëm një gazetë e përditshme. Filimisht botimi i gazetës Zaman ishte në gjuhën maqedonase dheturke, por vetëm pak javë më vonë filloi botimi edhe...

MAQEDONIA VERIORE, NATO, BE  DHE ZGJEDHJET PRESIDENCIALE

MAQEDONIA VERIORE, NATO, BE DHE ZGJEDHJET PRESIDENCIALE

Maqedonia Veriore, tashmë zyrtarisht është emri i ri i shtetit me kryeministër Zoran Zaev. “Shteti i Ri” menjëherë do të ballafaqohet me shumë sfida, duke filluar nga vënia e të gjitha mbishkrimeve në institucionet e vendit, konsullatat dhe përfaqësitë diplomatike,

Në vend të festimit

Në vend të festimit

NgaGazmend Aga ( "Kreu i Komunitetit Mysliman Shqiptaro Amerikan" )

Të urtët na mësojnë ti bëjmë vetes një pyetje çdo natë; ç’bëre sot për Zotin? Pra a ke bërë ndonjë vepër gjatë ditës veç për të fituar kënaqësinë e Zotit,

A pati vërtet një grusht shteti në Turqi?

A pati vërtet një grusht shteti në Turqi?

Rreth grushtit të shtetit që ndodhi në Turqi më 15 korrik 2016 ka shumë spekulime. Madje aq sa ka edhe njerëz që e cilësojnë atë si një “grusht shteti të rremë”, të cilin e organizoi vetë presidenti Rexhep Tajip Erdogan...

ÇËSHTJA EMRIT DHE LIGJI PËR GJUHËN SHQIPE  KUSHT PËR NË BE DHE NATO

ÇËSHTJA EMRIT DHE LIGJI PËR GJUHËN SHQIPE KUSHT PËR NË BE DHE NATO

Çështja e emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë, dhe ligji për gjuhën shqipe vazhdojnë të mbeten dy nga çështjet më të nxehta në skenën politike të cilat janë kyçe për inkuadrim në strukturat euro atlantike. Në anën tjetër Bashkimi Evropian ka...

LUMI MERIÇ I KOBSHËM PËR MËSUESIN UGUR DHE MIJËRA TË TJERË

LUMI MERIÇ I KOBSHËM PËR MËSUESIN UGUR DHE MIJËRA TË TJERË

Ugur Abdurrezak ishte një arsimtar i anglishtes shumë i suksesshëm. Bashkë me bashkëshorten e tij, arsimtaren e letërsisë që punonte në shkollën e mesme teknike “Anadollu” në lagjen Pendik, për një kohë shumë shkurtë arritën të fitojnë simpatinë e të...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.