Ministrat dhe zëvendësministrat e Lsdm-së dorëzuan dorëheqjetë

Ministrat dhe zëvendësministrat e LSDM-së dorëzuan dorëheqjet

Sonte në mesnatë parashihet që të hyn në fuqi vendimi për shpërbërjen e Kuvendit, ministrat dhe zëvendësministrat plotësues të LSDM-së, kërkojnë që paraprakisht t’u konstatohen dorëheqjet. Sipas deklaratës që e dha para qeverisë Oliver Spasovskit ministër i MPB-së para qeverisë së vendin theksoi, 

Të gjithë zëvendësministrat plotësues dhe ministrat të LSDM-së, japim dorëheqje nga funksioni në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë. Në përputhshmëri me Marrëveshjen e Përzhinos, qeveria e cila u formua dhe u obligua që të organizojë zgjedhje fer dhe kredibilesi dhe ti plotësoj të gjitha pikat e marrëveshjes. Gjitha analizat dhe vlerësimeve tregojnë se nuk ka kushte për mbajtjen e zgjedhjeve demokratike më 24 prill e cila u konfirmua edhe nga bashkësia ndërkombëtare se pa pastrimin e Listës Zgjedhore dhe pa reforma në media nuk ka kushte për zgjedhje kredibile. Ne si LSDM nuk do t’i legjitimojmë zgjedhjet jo-kredibile që i paralajmëron VMRO-DPMNE.