Shkupi, ndër qytetet më të ndotura në Botë

Shkupi, ndër qytetet më të ndotura në Botë

Shkupi sot ka qenë në mesin e 20 qyteteve më të ndoturit në botë. Sipas platformës online “I-Q-Air”, në orën 10:00, indeksi i ndotjes në Shkup ishte 95 duke e rënditur atë në vendin e 17 në botë.

Sipas të dhënave të publikuara, në ajër është regjistruar një sasi e konsiderueshme e grimcave PM 2.5, apo gjashtë herë mbi kufirin e lejuar sipas standardeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Listës së qyteteve më të ndotura i prijnë Nju Delhi i Indisë dhe Karaçi i Pakistanit.

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.