Filipçe: Ende është herët për vaksinim të detyrueshëm kundër koronavirusit

Ministri i Shëndetësia, Venko Filipçe në konferencën e sotme për shtyp tha se stimulimi i vaksinimit kundër Covid-19 përmes mjekëve amë pritet të rris imunitetin kolektiv, . Flipçe tha se ende është herët për vaksinim të detyrueshëm kundër koronavirusit dhe se për këtë duhet komunikim me qytetarët. “Mendoj se në përgjithësi në Evropë është diçka që do të ndryshojë. Disa vende mendojnë që ky vaksinim të bëhet i detyrueshëm, por ende është herët. Është i nevojshëm komunikim me qytetarët. Ne e shohim në prizmin e sistemit shëndetësorë, ky është mekanizmi më praktik, mjekët amë “, deklaroi mes tjerash ministri Filipçe.