NATA E SHËNUAR REGAIB

NATA E MADHE E REGAIBIT SHËNON FILLIMIN E TRE MUAJVE

Nata e shënuar Regaib, e cila në gjuhën arabe është shumësi i fjalës “ragibe”, që do të thotë dëshirë, prirje, interesim. Besohet se në këtë natë, mëshira, ndihma dhe bujaria e Allahut shpërndahen me të tepërt.

Magjia nuk ekziston, kjo është dhunti nga Zoti

Magjia nuk ekziston, kjo është dhunti nga Zoti

Ejup Shabani ka lindur dhe jeton në fshatin Debresh të Gostivarit, kurse para 20 viteve ai filloi të shkruaj tekste për këngë. Në hollësi Shabani për revistën tonë na tregoni hapat e parë të karrierës së tij si tekst-shkrues:

Një ngjarje interesante nga jeta e Mimar Sinanit

Një ngjarje interesante nga jeta e Mimar Sinanit

Mimar Sinani gjatë jetës së tij ka ndërtuar:

Filmi "Shok" nuk fiton Oscarin

Filmi "Shok" nuk fiton Oscarin

Në Los Angeles u mbajt edicioni  88 i Oscarit. Për herë të parë në listën për të fituar Oscarin u gjind edhe një film shqiptarë.

DiCaprio fiton Oscarin

DiCaprio fiton Oscarin

Aktori Leonardo DiCaprio është klasifikuar si aktori më i mirë. Gjatë ceremonisë së ndarjes së çmimeve në Oscar, DiCaprio ka marrë çmimin si aktori më i mirë, për rolin e tij në filmin "The Revenant".

Kreativiteti dhe İnovacioni Sfidë Për Brezat e Rinj

Kreativiteti dhe İnovacioni Sfidë Për Brezat e Rinj

Multikultura me seli në Tetovë, tashmë disa vite është aktive sidomos në organizimin e projekteve të ndryshme.

Pikturimi i fytyrave të njerëzve janë parësore, sepse fytyra shpreh karakterin e njeriut

Pikturimi i fytyrave të njerëzve janë parësore, sepse fytyra shpreh karakterin e njeriut

Piktorit që i mjaftojnë vetëm 15 minuta për një portret

Ajvari vështirë të përgatitet, por ja vlen të shijohet

Ajvari vështirë të përgatitet, por ja vlen të shijohet

Në trevat Ballkanike si çdo herë dimrat janë të ftohta, dhe që prej verës duhet të kujtojmë edhe për dimër. Përgatitjen e turshive të ndryshme, shumica e familje e kanë traditë shumë vjeçare.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni