Kongresi i Manastirit historik në aspektin gjuhësor dhe kulturor

Kongresi i Manastirit historik në aspektin gjuhësor dhe kulturor

Me rastin e 22 nëntorit, Kongresit të Manastirit dhe Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe në patronazhin e zëvendëskryeministrit të Republikës së Maqedonisë, Hazbi Lika do të organizohen një sërë aktivitetesh për të kremtuar këtë ditë të veçantë në historinë...

Ibn Battuta, një nga eksploruesit më të mëdhenj të periudhës mesjetare

Ibn Battuta, një nga eksploruesit më të mëdhenj të periudhës mesjetare

Ibn Battuta ka lindur në Tanxher, Marok, në 1304. Prindërit e tij ishin juristë në profesion, një punë shumë e rëndësishme në shoqërinë Islame dhe ai ndoqi po të njëjtën rrugë. Megjithatë, Tanxheri nuk kishte një universitet të madh, ose...

Takim me librat, tani biblioteka është kudo..edhe në rrugë

Takim me librat, tani biblioteka është kudo..edhe në rrugë

‘Rapana’ është biblioteka e parë rrugore në Varna, Bullgari, e krijuar nga arkitektët e rinj Yuzdzhan Turgaev, Boyan Simeonov, Ibrim Asanov dhe Mariya Aleksieva.

Arkivat osmane: Sa shqiptarë kishin Shkupi, Tetova, Gjakova, Peja në vitin 1900

Arkivat osmane: Sa shqiptarë kishin Shkupi, Tetova, Gjakova, Peja në vitin 1900

Nga një dokument, fotokopje e dokumentit origjinal të statistikave te Perandorisë Osmane, të cilin Komisioni Shqiptar e kishte përdorur në Konferencën e Paqes në Paris 1919, për t’i mbrojtur territoret e banuara me shqiptarë, mësojmë edhe për numrin dhe përkatësinë...

E RRALLË/ Zbulohet letërkëmbimi mes Sulltan Fatih Mehmetit dhe Skënderbeut

E RRALLË/ Zbulohet letërkëmbimi mes Sulltan Fatih Mehmetit dhe Skënderbeut

Nga Aurenc Bebja, Francë

Bashkëpunim kulturor mes Maqedonisë dhe Kinës

Bashkëpunim kulturor mes Maqedonisë dhe Kinës

Ministri i Kulturës , Robert Allagjozovski dhe ministri i Kulturës i Republikës popullore të Kinës, Luo Shuang dje në Kinë nënshkruan Program ekzekutiv për bashkëpunim kulturor mes Republikës së Maqedonisë dhe RP të Kinës për periudhën 2018-2023. Takimi u mbajt...

Arkeologët zbulojnë disa mumje dhe varrin e një argjendari në Egjipt

Arkeologët zbulojnë disa mumje dhe varrin e një argjendari në Egjipt

Arkeologët zbuluan varrin e një argjendari, puna e të cilit i ishte kushtuar zotit Amon si dhe mumjet e një gruaje dhe dy fëmijëve të saj, njoftoi sot Ministria egjiptiane e Antikiteteve.

Luciano Pavarotti, tenori që i pëlqente të gjithëve

Luciano Pavarotti, tenori që i pëlqente të gjithëve

Dhjetë vite më parë, në 6 shtator 2007, vdiq Luciano Pavarotti, tenori i madh dhe super ylli botëror i lirikës, por jo vetëm.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni