Ansamblit Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Shqipe, me drejtor të ri

Ansamblit Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Shqipe, me drejtor të ri

Sekretari shtetëror në Ministrinë e kulturës të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Valmir Aziri priti në takim drejtorin e sapoemëruar të Ansamblit Shtetëror të Këngëve dhe Valleve Shqipe në Republikën e Maqedonisë së Veriut, z. Jeton Pustina.

NË TETOVË U MBAJT EDICIONI III I MANIFESTIMIT LETRAR NDËRKOMBËTAR 'SHTIGJE POETIKE'

NË TETOVË U MBAJT EDICIONI III I MANIFESTIMIT LETRAR NDËRKOMBËTAR 'SHTIGJE POETIKE'

 Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” dhe Gjimnazi “7 Marsi” – Tetovë, me rastin e 21 marsit – Ditës Botërore të Poezisë e organizuan Edicionin III me radhë të manifestimit letrar ndërkombëtar “Shtigje poetike”.

SHOQATA TRADITA SHËNON DITËN BOTËRORE TË POEZISË

SHOQATA TRADITA SHËNON DITËN BOTËRORE TË POEZISË

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, në bashkëpunim me Gjimnazin “7 Marsi”-Tetovë, do ta organizojnë edicionin III të manifestimit letrar ndërkombëtar “Shtigje poetike”.

Rejan Etemi: ARTI KA PERSPEKTIVË, SEPSE NJERËZIT GJITHNJË E MË TEPËR PREFEROJNË PIKTURËN

REJAN ETEMI: ARTI KA PERSPEKTIVË, SEPSE NJERËZIT GJITHNJË E MË TEPËR PREFEROJNË PIKTURËN

Bisedë me Rejan Etemi, artisti që vepron në Prishtinë, vjen nga Tetova, ndërsa ekspozon në Shkup, Prishtinë, Tiranë dhe në shumë vende evropiane.

ART KLUBI, SINONIM I  KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

ART KLUBI, SINONIM I KULTURËS DHE ARTIT SHQIPTAR NË MAL TË ZI

Në mungesë të institucioneve kulturore shqiptare në Mal të Zi, “Art Club”-i shpeshherë konsiderohet si një institucion shkencor dhe kulturor i shqiptarëve në Malin e Zi.

Shqiptarët sot festojnë 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit

Shqiptarët sot festojnë 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit

Shqiptarët në mbarë botën sot e shënojnë 106 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Ditës së Flamurit.

INTERVISTË | MEHMET PRISHTINA: ROLI I HASAN PRISHTINËS I PAKONTESTUESHËM NË THEMELIMIN E SHTETIT SHQIPTAR

INTERVISTË | MEHMET PRISHTINA: ROLI I HASAN PRISHTINËS I PAKONTESTUESHËM NË THEMELIMIN E SHTETIT SHQIPTAR

Intervistë eksklusive me stërnipin e Hasan Prishtinës, Mehmet Prishtina për ZAMAN SHQIP i cili na rrëfen për rolin dhe vendin që ka në historinë shqiptare Hasan Prishtina. Hasan Prishtina ka qenë aktivist shqiptar për autonominë e më pas pavarësinë shqiptare,

Entela Komnino: Retorika e Gjuhës Shqipe

Entela Komnino: Retorika e Gjuhës Shqipe

Entela Komnino studiuese, Shqipja si gjuhë retorike Deri në shekullin XVII me gjuha shqipe ka. Dr. Entela Komnino do të prezantojë një zbulim të shumëfishtë në Sesionin shkencor për 110 vjetorin e Kongresit të Manastirit. Ne siguruam përmbledhjen e tezave...

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni