Me respektimin e masave dhe në ambient të hapur, këtë vit pjesëmarrje e kënaqshme në Panairin e librit

Gjendja me koronavirusin sivjet ka qenë arsyeja për herë të parë Panairi i librit të mbahet në ambient të hapur. Organizatorët që për herë të parë përballen me këtë lloj krize nuk ka qenë e lehtë të organizojnë Panair njëjavor...

Me hapjen e arive të zgjedhura hapet edicioni i 60-të jubilar i “Verës së Ohrit”

Me hapjen e arive të zgjedhura hapet edicioni i 60-të jubilar i “Verës së Ohrit”

Ohri prej mbrëmë e deri më 30 gusht i jeton 28 ditët e saj të emocioneve që i sjell festivali “Vera e Ohrit”. Me ari të njohura në performancën e artistëve Marija Jeliq, Dario Di Vietri, Ivan Tomashev dhe Amanda...

Shënim i fillimit të rikonstruimit të lokalitetit Heraklea Linketis

Shënim i fillimit të rikonstruimit të lokalitetit Heraklea Linketis

Në lokalitetin arkeologjik Heraklea Linkestis në Manastir, do të mbahet konferencë për shtyp, me qëllim nisjen e punimeve të rikonstruksionit në lokalitein arkeologjik Heraklea Linkestis, mbështetur nga Bashkimi Evropian.

FILM I METRAZHIT TË SHKURTËR PËR FËMIJËT PRINDËRIT E TË CILËVE JANË NË BURG NË TURQI: NGUSHËLLIM

 SHKRIMTARI TURK MUHAMED SHABAN KA INÇIZUAR FILM ME METRAZH TË SHKURTËR ME TË CILIN TENTON QË TË NA OFROJË GJENDJEN SHPIRTËRORE TË FËMIJËVE TË VEGJËL PRINDËRIT E TË CILËVE JANË BURGOSUR NGA ANA E PUSHTETIT TURK.

Dy tituj të rinj të poetes tetovare Sadije Aliti

Dy tituj të rinj të poetes tetovare Sadije Aliti

Fillimi i korrikut solli edhe daljen në dritë të dy titujve të rinj të poetes Sadije Aliti. Dy botime të reja, dy vëllime poetikë në Prishtinë e Tetovë. Në edicionin e Shoqatës Kulturore “Ymer Prizreni” nga Prizreni u botua libri...

Ndërroi jetë Enio Morikone

Kompozitori i njohur italian dhe fituesi i çmimit Oskar, Enio Morikone ndërroi jetë sot në moshën 91 vjeçare pasi ishte shtruar në një spital në Romë, si rezultat i një rrëzimi javën së kaluar, publikoi miku dhe avokati i tij.

Kovid-19 i ndryshoi rregullat e Oskarëve

Kovid-19 i ndryshoi rregullat e Oskarëve

Akademia Amerikane për Shkenca Filmike, e cila është organizator i ndarjes së çmimeve Oskar, sot paralajmëroi se, për shkak të ndërprerjes së punës së kinemave gjatë pandemisë së koronavirusit në platformat-strim do të jenë në konkurrencë për Oskarin vitin e...

Udhëzues Epidemie në vitet 1400

Udhëzues Epidemie në vitet 1400

Udhëzues Epidemie në vitet 1400

Në vitet 1400, mjeku kirurg nga Amasja Sabunxhuzade Sherafeddin Efendi në veprën e tij Myxherrebname lidhur me Epidemitë shpjegon masat që duhen marrë:

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni