ESHS-Maqedoni: Inflacioni në nëntor 19.5 për qind

ESHS-Maqedoni: Inflacioni në nëntor 19.5 për qind

Kostoja e jetesës në nëntor është rritur për 19.5 për qind krahasuar me muajin e njëjtë të vitit të kaluar, ndërsa çmimet e shitjes me pakicë për 15,2 për qind, njoftojnë nga Enti Shtetëror i Statistikave.

Krahasuar me muajin tetor, kostoja e jetesës është rritur me 0.5 për qind dhe çmimet e shitjeve me pakicë me 0.2 për qind.

Rritje e kostos së jetesës krahasuar me tetorin me 3,4 për qind, mishin me 2,6 për qind, peshkun dhe prodhimet e detit me 2,2 për qind, qumështin, produktet ushqimore që nuk përmenden diku tjetër me 1,9 për qind, ujin mineral, pijet e gazuara., lëngjet e frutave dhe perimeve me 1,8 për qind, djathi dhe gjiza, kafeja, çaji, kakaoja me 0,8 për qind, vezët me 0,7 për qind, sheqeri, reçeli, mjalti, çokollata dhe ëmbëlsirat me 0,6 për qind, me 0,3 për qind dhe buka dhe drithërat me 0.2 për qind.

Ulje e kostos së jetesës është vërejtur te frutat e freskëta dhe të ftohta me 8,9 për qind dhe te vajrat dhe yndyrat me 5 për qind.

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.