Investitorët e huaj kërkojnë kushte më të mira

Investitorët e huaj kërkojnë kushte më të mira

Investitorët e huaj dhe biznesmenët vendas e kërkojnë modelin e duhur për përdorimin dhe monitorimin e ndihmës shtetërore, për kompanitë. Investitorët kërkojnë rregulla të qarta për kostot e tyre. Ajo që me të vërtetë ka rëndësi, për ta është para...

Dizeli do të shtrenjtohet për shkak të taksës ekologjike, tha Zaevi

Dizeli do të shtrenjtohet për shkak të taksës ekologjike, tha Zaevi

Për 3.5% pritet të shtrenjtohet çmimi i naftës dhe dizelit, ka paralajmëruar kryeministri Zoran Zaev.

Derivatet e naftës sërish shtrenjtohen

Derivatet e naftës sërish shtrenjtohen

Me vendim të Komisionit Rregullator për Energjetikë (KRRE), nga mesnata çmimet me pakicë të derivateve të naftës do të shtrenjtohen për gjysmë respektivisht një denar.

Nuk dihet sa do t’i kushtojë buxhetit dërgimi i këshilltarëve ekonomikë jashtë vendit

Nuk dihet sa do t’i kushtojë buxhetit dërgimi i këshilltarëve ekonomikë jashtë vendit

Për Qeverinë nuk ka rëndësi se sa do të kushtojnë këshilltarët ekonomikë të dërguar në të gjithë botën, por sa investime të rëndësishme ata do të sjellin në vend.

Qeveria nuk heq dorë nga shitja e tokës bujqësore

Qeveria nuk heq dorë nga shitja e tokës bujqësore

Qeveria nuk do të heqë dorë nga qëllimi i saj për të shitur tokë bujqësore në pronësi të shtetit.

Nga 1 korriku pa roaming me Shqipërinë, Kosovën, Serbinë, Bosnjen dhe Hercegovinën dhe Malin e Zi

Nga 1 korriku pa roaming me Shqipërinë, Kosovën, Serbinë, Bosnjen dhe Hercegovinën dhe Malin e Zi

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani në profilin e tij në Facebook, ka shkruar se roamingu nga Maqedonia duke filluar nga 1 korriku nuk do të vlejë për Shqipërinë, Kosovën, Serbinë, Bosnja dhe Hercegovinën dhe Malin e Zi.

Banka Botërore parashikon rritje të ekonomisë së Maqedonisë për 3.6 përqind

Banka Botërore parashikon rritje të ekonomisë së Maqedonisë për 3.6 përqind

Banka Botërore në raportin e saj të fundit parashikon rritje të ekonomisë së Maqedonisë këtë vit prej 3,6 për qind, vitin e ardhshëm rritja është parashikuar në 3,5 përqind, ndërsa në vitin 2023 në 3,4 përqind.

Institucionet kanë mbaruar punën, dokumentet për “mazutin e rrezikshëm” janë dorëzuar në Prokurori, tha Nikollovski

Institucionet kanë mbaruar punën, dokumentet për “mazutin e rrezikshëm” janë dorëzuar në Prokurori, tha Nikollovski

Zëvendëskryeministri për luftim të korrupsionit, Ljupço Nikollovski dhe ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi janë duke publikuar të dhënat në lidhje me aktivitetet që janë ndërmarrë nga institucionet përgjegjëse për importin e “mazutit të rrezikshëm”.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni