Shahpanska: Gjendja në çerdhet mbetet stabile

Shahpanska: Gjendja në çerdhet mbetet stabile

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpasnka kishte takim me përfaqësuese të nënave që janë në pushim lehonie. Në takim u bisedua edhe për regjistrimin e fëmijëve në çerdhe si dhe për nevojën që komuna dhe drejtorët e çerdheve ta udhëheqin procesin e regjistrimit në çerdhe në mënyrë që të mundësohet shfrytëzimi i plotë i kapacitetit të çerdheve.

Shahpsnka njoftoi se MPPS po e ndjek gjendjen me pandeminë në çerdhe dhe se analiza tregon se çerdhet janë të sigurta dhe se nuk ka bartje të brendshme të virusit.

Sipas saj, sipas informacioneve të deritashme numri i fëmijëve të infektuar me coronavirus është minimal dhe se MPPS ka kërkuar nga Komisioni për Sëmundje Ngjitëse të shqyrtohet mundësia për numrin e fëmijëve në çerdhe.

Sipas masave në fuqi, momentalisht grupet e fëmijëve deri në moshën 2 vjet kanë maksimum 12 fëmijë, ndërsa grupet e fëmijëve nga 2-10 kanë maksimum 15 fëmijë

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.