Universiteti i Tetovës me ngritje për 1020 vende në ranglistën e re të Webometrics

Universiteti i Tetovës me ngritje për 1020 vende në ranglistën e re të Webometrics

Universiteti i Tetovës, edhe këtë vit ka shënuar ngritje për 1020 vende në ranglistën e Webometrics, nga pozita e pestë vitin e kaluar, sivjet është renditur i treti në nivel nacional. Në rangimin për vitin 2019 në nivel botëror Universiteti...

MASH: Në rrjetet sociale po shpërndahen lajme të rreme për edukimin seksual

MASH: Në rrjetet sociale po shpërndahen lajme të rreme për edukimin seksual

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka kërkuar përgjegjësi për siç thonë ata, lajme të rreme dhe tendencioze që po shpërndahen në rrjetet sociale dhe në disa portale në lidhje me materialin për edukim seksual në sistemin tonë të arsimit. MASH...

Organizatat qytetare, takim me Carovskën

Organizatat qytetare, takim me Carovskën

Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Byroja për Zhvillimin e Arsimit dhe anëtarët e grupit punues sot në takim me organizatat e qytetarëve e vazhduan procesin e gjerë konsultativ për reformat e propozuara në arsimin fillor. Organizatat qytetare në takimin i...

Carovska: Fëmijët janë heronjtë e kohës së pandemisë

Carovska: Fëmijët janë heronjtë e kohës së pandemisë

Edhe gjatë kohës së pandemisë vazhdon investimi në arsim dhe në përgatitjen e reformës së plotë që garanton cilësi në procesin edukivo-arsimor, deklaroi ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, në video-fjalimin për Ditën Ndërkombëtare të Arsimit.

Maturantët e bojkotojnë mësimin, kërkojnë më pak lëndë në maturën shtetërore

Maturantët e bojkotojnë mësimin, kërkojnë më pak lëndë në maturën shtetërore

Maturantët sot nuk u përfshinë në mësimin onlajn dhe në fillimin e gjysmëvjetorit të dytë të vitit shkollor. Të organizuar nga Unioni i nxënësve të shkollave të mesme, filluan bojkotin sepse kërkojnë dy në vend të katër (tre lëndëve eksterne...

Nxënësit kthehen në mësim, fillon gjysmëvjetori i dytë

Nxënësit kthehen në mësim, fillon gjysmëvjetori i dytë

Pas pushimit trejavor të dimrit, nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme sot po kthehen në mësim – para pajisjeve TI-së ose në bankat shkollore, për të vazhduar gjysmëvjetorin e dytë të vitit shkollor 2020/2021.

Ademi: Në shkollat fillore 32.15% janë shqiptarë

Ademi: Në shkollat fillore 32.15% janë shqiptarë

Ish-Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi në emisionin Click Plus në TV21, për herë të parë bëri të ditur detaje për regjistrimin e filloristëve në vitin shkollor 2017/18.

Të enjten fillon gjysmëvjetori i dytë shkollor, nxënësit kërkojnë me prani fizike

Të enjten fillon gjysmëvjetori i dytë shkollor, nxënësit kërkojnë me prani fizike

Të enjten (21 janar) në Maqedoninë e Veriut do të fillojë gjysmëvjetori i dytë shkollor. Fëmijët thonë se janë të gatshëm për mësime, por kërkesa e tyre është që të rikthehen në bankat shkollore, e jo të mësojnë nga shtëpia.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.