Përfundon viti shkollor 2015/2016

Përfundon viti shkollor 2015/2016

Për rreth 270.000 nxënës (187 mijë në arsimin fillor dhe 81 mijë në arsimin e mesëm) sot është dita e fundit e mësimit në vitin shkollor 2015/2016 dhe pas pushimit veror do të kthehen në bankat shkollore më 1 shtator.

Nxënësit struganë medalje të bronxtë në Rumani

Nxënësit struganë medalje të bronztë në Rumani

Egzona Lutfiu dhe Eren Sulo, nxënës të vitit të tretë në gjimnazin Yahya Kemal në Strugë, u shpërblyen me medalje të bronztë duke marrë çmimin e tretë me projektin e tyre për Film me metrazh të shkurtër, organizim ky që...

Mbreslënëse: Nxënës shqiptare me kostume popullore në Parlamentin Evropian

Mbreslënëse: Nxënës shqiptare me kostume popullore në Parlamentin Evropian

Institucionet ndërkombëtare janë studiuar vetëm në librat e Historisë apo të Gjeografisë.

Kryetar i Komunës së Gostivarit, Bejta vizitoi Universitetin Epoka në Tiranë

Kryetar i Komunës së Gostivarit, Bejta vizitoi Universitetin Epoka në Tiranë

Kryetar i Komunës së Gostivarit, z. Nevzat Bejta, vizitoi Universitetin Epoka në Tiranë të Republikës së Shqipërisë, ku zhvilloi një takim me Prof. Dr. Güngör Turan, Rektor i Universitetit të Epoka si dhe me Administratorin e Përgjithshëm të kompanisë Turgut...

Nxënës kosovarë të kolegjit Mehmet Akif kthehen me medalje ari nga SHBA, Kenia dhe Kazakistan

Nxënës kosovarë të kolegjit Mehmet Akif kthehen me medalje ari nga SHBA, Kenia dhe Kazakistan

Nxënësit e Kolegjit “Mehmet Akif” vazhdojnë që ta përfaqësojnë Kosovën në shumë olimpiada ndërkombëtare në fusha të ndryshme të shkencave. Suksesi i nxënësve tanë në pjesën e pare të këtij viti ia solli vendit tone këto medalje:

UNIVERSITETI I TETOVËS PREZANTON OFERTËN AKADEMIKE 2016/2017

UNIVERSITETI I TETOVËS PREZANTON OFERTËN AKADEMIKE 2016/2017

Universiteti Shtetëror i Tetovës, filloi aktivitetet për prezantimin e ofertës akademike para maturantëve të shkollave të mesme në qytetin e Tetovës. Profesorët e Universitetit, realizuan takime me maturantë nga qyteti i Tetovës, në Shkollën e mesme të mjekësisë ,,Nikolla Shtejn”,

Universiteti “Nënën Tereza” Vatër Që Do Ta Çojë Përpara Shoqërinë Dhe Kombin

Universiteti “Nënën Tereza” Vatër Që Do Ta Çojë Përpara Shoqërinë Dhe Kombin

Nga viti 2016 qyteti i Shkupit  me universitet në gjuhën shqipe

Universiteti i Tetovës shënon 21 vjetorin e Ligjëratave të Para

Universiteti i Tetovës shënon 21 vjetorin e Ligjëratave të Para

Para 21 viteve dituria triumfoi mbi barbarinë, arsimi dhe kultura mbi dhunën

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.