Përfundon skriningu shpjegues me BE-në për klasterin “Themelet”

Përfundon skriningu shpjegues me BE-në për klasterin “Themelet”

Në Bruksel sot do të mbahet mbledhje për Kapitullin e 23-të “Gjyqësia dhe të drejtat fundamentale”, me të cilin përfundojnë mbledhjet e skriningut shpjegues për Klasterin 1, “Themelet”.

Dje u mbajt takimi shpjegues i shqyrtimit për një tjetër fushë që po futet për herë të parë në negociatat e anëtarësimit – “Funksionimi i institucioneve demokratike”, në kuadër të klasterit “Themelet”, që është një vlerë bazë mbi të cilën funksionon Bashkimi Evropian.

Skriningu për harmonizimin e legjislacionit tonë me atë të BE-së ka nisur zyrtarisht më 15 shtator dhe sipas pritshmërive të zëvendëskryeministrit Bojan Mariçiq do të zgjasë deri në nëntor të vitit 2023.

 

 

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.