Hoyt Brian Yee do të emërohet ambasador i SHBA në Maqedoni

Hoyt Brian Yee do të emërohet ambasador i SHBA në Maqedoni

Hoyt Brian Yee do të zëvendësojë Jess Bailey, i cili u emërua në dhjetor 2014.

Yi është ndryshe një diplomat karriere dhe aktualisht shërben si Zëvendës Ndihmës Sekretar për Evropën dhe Çështjet Evropiane në Administratën Amerikane në Uashington. Ai është përgjegjës për marrëdhëniet e SHBA me vendet e Evropës Qendrore dhe Juglindore.

Para se të emërohej në këtë post, Yee shërbeu si zëvendëskryetar i misionit të Ambasadës Amerikane në Zagreb, Kroaci, në periudhën 2010-2013. Gjatë qëndrimit të tij në Kroaci, një epilog i një gjykate kundër ish kryeministrit kroat Ivo Sanader erdhi në një dënim katër vjet e gjysmë burg për marrjen e ryshfetit.