Thjeshtësia

Thjeshtësia

Fakti që njeriu e pëlqen vetveten e mbahet më të madh, është provë e çalimit të mendjes dhe trashësisë së shpirtit.

Ahireti ose jeta e përtejme është domosdoshmëri e emrave Kerim (BUJAR) dhe Rrahim (SHPËRBLYES) të Zotit

Ahireti ose jeta e përtejme është domosdoshmëri e emrave Kerim (BUJAR) dhe Rrahim (SHPËRBLYES) të Zotit

Ndaj më të dobëtëve dhe më nevojtarëve tregohet kujdesi më i mirë e më i përsosur.

Metodologjia Në Udhëzim Dhe Ndikimi Që Ka Fjala

Metodologjia Në Udhëzim Dhe Ndikimi Që Ka Fjala

Në Kuranin Famëlartë, detyra e “udhëzimit për mirë dhe e parandalimit të së keqes” përmendet si veti dalluese e bashkësisë njerëzore më të mbarë.

Restaurimi i një kështjelle të dëmtuar prej shekujsh

Restaurimi i një kështjelle të dëmtuar prej shekujsh

Fillimisht duhet theksuar se restaurimi, krahasuar me dëmtimin, është njëmijë herë më i vështirë.

Katër Punë Që Kërkojnë Një Vullnet Të Hekurt

Katër Punë Që Kërkojnë Një Vullnet Të Hekurt

Një fjalë që thuhet se i përket Aliut të nderuar (r.a.) thotë:

Dy Dinamika Që E Mbajnë Gjallë Besimin

Dy Dinamika Që E Mbajnë Gjallë Besimin

Thuhet se dy janë pikat kyçe që mbështetet dhe që e mbajnë gjallë jetën fetare; njëra është “urdhërimi për të mirë dhe parandalimi i së keqes, ndërsa tjetra është ndjekja e hollë e imtësive. A mund të na i trajtoni...

Brezat idealë

Brezat idealë

Në prag të ditëve të mrekullueshme të së ardhmes e në këto ditë, ku agimi na pëshpërit për festa të gëzueshme, është e qartë se ne jemi duke përballuar kriza të cilat duken të pakapërcyeshme.

Shejtani dhe ndjekësit e tij të sotëm

Shejtani dhe ndjekësit e tij të sotëm

A mund të na i shpjegoni edhe neve mesazhet që përcjell domethënia e ajeteve fisnike:

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.